28. Cheia - Cabana Muntele Rosu prin islaz. Jul 21, 06:38 PM

Timp de parcurs: 1h, marcaj punct albastru
Traseul pleacă din Cheia pe strada spre Mânăstire mergând pană la intrarea în islaz împreună cu traseul nr 7. Cheia – Valea Stânii, marcat cu bandă albastră, si traseul nr. 4 Cheia – La răscruce marcat cu cruce rosie . Traeul urmează drumul prin cartierul Tâmpa si intră in islaz pe drumul forestier aflat în prelungirea străzii, după ce trece şoseaua DN 1A, aici se desparte de cele două trasee ce merg în dreapta printr-o pădure deasă de molizi.
De aici urmăm drumul forestier marcat fără a ne abate nici în stânga, nici în dreapta trecem de o poiană mare (islazul) ce este aşezată chiar sub colţii Zăganului (de aici se plecă spre văile de abrupt din Zăganu), după ce trecem de poiană găsim un izvor pe partea dreaptă, de aici drumul intră printr-o mică pepinieră de brazi, pini şi zade şi începe să urce prin pădure la început destul de abrupt dar domolindu-se repede. Drumul urcă aproape constant urmând o veche exploatare forestieră, şi după aproximativ 15 – 20 min coteste in stânga printre copaci părăsind linia crestei pe care se afla.
De aici se urmează poteca prin pădure, vedem cabana Silva undeva în dreapta sus, ieşim din pădure şi urcăm pe poiana pentru doua minute şi ieşim în şoseaua dintre Silva şi Muntele Roşu.
Traseul este deschis în mai 2009 de catre C.T.A. Ciucaş, Salvamont Prahova şi voluntari de la HP – România.


Bike route 251668 – powered by Bikemap 

Recomandă articolul unui prieten! Tipăreşte pagina

 

Comentarii