Plăci fotografice Feb 1, 04:18 PM

Plăcile fotografice sunt predecesoarele peliculei de celuloid, se foloseau pentru a imprima negativul imaginii înainte de apariţia filmului fotografic.
În România erau folosite în perioada anilor 1920 – 1940.

Placile expuse aici au aparţinut lui Ion Miclescu din Mâneciu Ungureni şi reprezintă aspecte din viaţa de zi cu zi a satelor din jurul comunei Mâneciu.
Din păcate plăcile au fost scanate cu mijloace rudimentare (un scanner Lexmark fara adaptor de transparenţă şi cu iluminare din spate) apoi prelucrate pentru a putea fi vizibile, pentru moment este cea mai bună metoda deoarece nu au putut fi scanate cu scannerele de film de la laboratoarele foto.
Pentru vizualizare apăsaţi pe imagini pentru a le mări.

Car cu boi Care cu lemne de foc Casa maneciu Ungureni Casele lui Ion Z. Barbu Slon Centrul satului Slon Cimitirul eroilor din Tabla Buţii contemplare cuplu familie familie 2 familie 3 familie 1 femeie cu cal grup de muncitori Invatator Radovicescu cu elevii la padure La biserica La muntele Ciucasul la padure La padure 2 La stana La strans de fan Militar si copil Nuntasi Peisaj in Bradet la Slon portret de copil Ramasitele razboiului Satul Slon Slon Slon2 Slon3 Statia funicular Drajnita Statia funicular maneciu Sub Muntele Rosu Ursarii Ursul

Recomandă articolul unui prieten! Tipăreşte pagina

 

Comentarii