Planurile viitoarei Cabane Ciucaş Jun 11, 07:11 PM

La cabana Ciucaş au fost afişate planurile viitoarei cabane. Construcţia va fi total nouă, ruinele celei vechi urmând a fi demolate.
Cladirea nouă va avea două etaje + parter, 11 camere şi un apartament. Deşi foarte mulţi spun că nu seamănă a cabană, poate deveni una. Există cabane mari de două, trei etaje şi în Alpi sau în Dolomiţi, unde eşti întâmpinat cu multă căldură şi unde oamenii te fac să te simţi ca acasă.
Rămâne de văzut cum va fi la viitoarea cabană Ciucaş şi dacă va păstra ceva din atmosfera de la vechea cabană.
Rămâne de văzut ce se va întîmpla cu drumul spre cabană. Dacă va fi circulat. Proprietarii zic că nu.
Momentan proprietarii au pornit cu stângul prin refuzul de a ajuta echipa salvamont în transportul accidentatului cu targa, deşi aveau trei maşini 4×4 ce nu ar fi făcut mai mult de 20 de minute până la şosea, timp care s-a prelungit la 2 ore pentru echipa salvamont. Poate nu ştiau că aşa se face pe munte, poate credeau ca e meseria salvamontiştilor şi că sunt platiţi să care accidentaţii (un membru în formaţia salvamont Ciucaş are salariu 500 lei-luna cu tot cu bonuri de masă din care o parte se duc pe transportul şi mâncarea din timpul patrulărilor, asigură permanenţa în weekenduri, intervin în 4 masive montane Ciucaş – partea Prahoveana, Siriu, Grohotiş şi Baiului Partea estică, în plus mai strâng şi gunoaie în zonă în colaborare cu C.T.A. Ciucaş unde majoritatea sunt membrii, şi mai fac şi remarcări pe banii lor şi tot felul de acţiuni de promovare a masivului Ciucaş, acţiuni de pe urma cărora vor beneficia şi proprietarii cabanei Ciucaş – cred că meritau o mână de ajutor).

Oricum una peste alta este un lucru bun că se reconstruieşte cabana Ciucaş.

Recomandă articolul unui prieten! Tipăreşte pagina

 

Comentarii