Curățenie în Masivul Ciucaș Jun 4, 01:58 PM

În perioada 30-31 mai 2009 în Masivul Ciucaș s-a desfășurat acțiunea de remarcare și igienizare a masivului realizată de C.T.A. CIUCAȘ Ploiești și SPJ Salvamont Prahova cu sprijinul Primăriei Măneciu, Ocolul Silvic Măneciu și Cabana Silva.

La acțiune au participat 30 de voluntari din cadrul C.T.A. CIUCAȘ, SPJ Salvamont Prahova și iubitori de munte de la alte organizații de profil și nu numai. Cei 30 de viteji s-au strâns la Cabana Silva, centrul de comandă al acțiunii, unde au fost împărțiți pe echipe și repartizați pe diferite trasee.

Din cauza condițiilor meteo potrivnice nu s-a reușit acoperirea tuturor zonelor propuse în proiectul inițial. Sâmbătă a plouat toată ziua, iar la peste 1700 m altitudine ploaia s-a transformat în lapoviță însoțită de vânt puternic, cu toate aceste inconveniente s-a reușit salubrizarea și remarcarea mai multor trasee și obiective des frecventate de turiști.
Traseele remarcate și igienizate sunt:
1. Podul Berii-Cabana Ciucaș
2. Muntele Roșu-Valea Berii
3. Muntele Roșu-Cabana Ciucaș
Trasee igienizate:
1. Cabana Silva-Poiana de sub stația seismică-La Răscruce-Vârful Gropșoarele II (sondele seismice)
2. Zona Pasului Bratocea
3. Cabana Silva-Stațiunea Cheia (prin Islazul Vacii)
4. Cabana Muntele Roșu-Stațiunea Cheia (prin Muntele Balaban)
5. Pârtia de schi de pe Muntele Roșu
6. Poiana de sub Cabana Muntele Roșu (zona grătăriștilor)
7. Zona Islazul Vacii
Acțiunea s-a încheiat duminică seara, când ultimul transport de gunoaie a ajuns la sala de sport a stațiunii Cheia, locul în care s-au depozitat toții sacii de gunoi, aceștia urmând a fi ridicați de către primărie.

C.T.A. CIUCAȘ mulțumește celor implicați în aceasta acțiune ce a reușit să scape Muntele Ciucaș de 270 de saci plini cu nesimțire și nepăsare.

Recomandă articolul unui prieten! Tipăreşte pagina

 

Comentarii


  • 4 June 2009
  •