Avertizare Salvamont !!!

Atentie la zonele insorite si la zonele cu iarba inalta. Populatia de vipere din masivul Ciucas s-a inmultit.
Au fost vazute si capturate un numar insemnat pe pantele din deasupra cabanei Muntele Rosu.
Viperele sunt veninoase, chiar si cele mici. Nu puneti mana pe ele si daca le intalniti evitati-le.

Sep 3, 11:49 PM

Citeşte în continuare...

Tanara muscata de caini in Ciucas

In data de 3 septembrie 2009 o tanara a fost muscata de un caine de la o stana in zona Saua Tigailor – Culmea Bratocea. Desi cainii nu sunt agresivi, sfatuim turisti sa fie prudenti in preajma acestora.

Sep 3, 11:43 PM

Citeşte în continuare...

Planurile viitoarei Cabane Ciucaş

La cabana Ciucaş au fost afişate planurile viitoarei cabane. Construcţia va fi total nouă, ruinele celei vechi urmând a fi demolate.
Cladirea nouă va avea două etaje + parter, 11 camere şi un apartament. Deşi foarte mulţi spun că nu seamănă a cabană, poate deveni una. Există cabane mari de două, trei etaje şi în Alpi sau în Dolomiţi, unde eşti întâmpinat cu multă căldură şi unde oamenii te fac să te simţi ca acasă.
Rămâne de văzut cum va fi la viitoarea cabană Ciucaş şi dacă va păstra ceva din atmosfera de la vechea cabană.

Jun 11, 07:11 PM

Citeşte în continuare...

Weekend încărcat pentru salvamontiştii din Ciucaş

În acest weekend echipa salvamont Cheia a avut un total de 4 intervenţii. Una în zona cabanei Muntele Roşu, o femeie accidentându-se destul de grav cu atv-ul în urma colizinii cu un copac, un grup de patru persoane ratacit în munţii Siriu, un accident în zona Vârfului Ciucaş – un bărbat de aproximativ 35 de ani ce suferea de gastrită sau ulcer, a făcut o criză şi a trebuit transportat la spital. Intervenţia a

Jun 9, 07:18 AM

Citeşte în continuare...

Curățenie în Masivul Ciucaș

În perioada 30-31 mai 2009 în Masivul Ciucaș s-a desfășurat acțiunea de remarcare și igienizare a masivului realizată de C.T.A. CIUCAȘ Ploiești și SPJ Salvamont Prahova cu sprijinul Primăriei Măneciu, Ocolul Silvic Măneciu și Cabana Silva.

La acțiune au participat 30 de voluntari din …

Jun 4, 01:58 PM

Citeşte în continuare...

Remarcarea traseelor din partea nordică a masivului Ciucaş

În această săptămână Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov – formaţia Săcele va începe remarcarea traseelor din masivul Ciucaş aflate pe teritoriul judeţului Braşov.

May 25, 10:30 AM

Citeşte în continuare...

Remarcarea masivului Ciucaş

La sfârşitul lunii mai, mai exact în perioada 28-30 mai 2009 va avea loc o acţiune de întreţinere a traseelor din Munţii Ciucaş şi Grohotiş.
Acţiunea va cuprinde: Reîmprospătarea marcajelor, refacerea sageţilor de marcaj, igienizarea potecilor, amenajarea zonelor periculoase

Acţiunea este organizată de Clubul de Turism şi Alpinism “Ciucaş” din Ploieşti club membru al Federaţiei Române de Turism şi Ecologie în parteneriat cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Prahova şi va fi realizată cu sprijinul Consiliului

May 22, 08:44 AM

Citeşte în continuare...

Traseu nou in Ciucaş

În perioada 16 – 17 mai 2009 în o echipa de voluntari de la HP România ajutată de membri ai Serviciului Public Judeţean Salvamont Prahova – Formaţia Cheia – Ciucaş şi de membri ai Clubului de Turism şi Alpinism “Ciucaş” din Ploieşti, a marcat un traseu nou în masivul Ciucaş.
Este vorba de traseul marcat cu punct albastru ce leagă…

May 17, 09:09 PM

Citeşte în continuare...

Tiger Woods si Al Gore investesc in comuna Tarlungeni!

Amandoi s-au implicat intr-un proiect in urma caruia, langa comuna Tarlungeni, ar urma sa se ridice prima statiune ecologica din Europa. Va costa peste 2 milioane de euro, anunta autoritatile locale, dar va avea 14 partii si un teren de golf asa cum nu s-a mai vazut la noi in tara.

May 13, 01:36 PM

Citeşte în continuare...

Staţiune ecologică unică în lume, în Masivul Ciucaş?

• O firmă americană a prezentat, ieri, Consiliului Local Braşov proiectul unui parteneriat pentru construcţia unei staţiuni ecologice, de cinci stele, în Masivul Ciucaş

May 5, 07:24 AM

Citeşte în continuare...

Festival alpin la Ploieşti - Alpinfest ediţia a III-a

În perioada 25-26.04.2009 va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Universitatea Petrol Gaze Ploieşti a trei-a ediţie a festivalului alpin AlpinFest 2009 organizat de C.T.A. Ciucaş Ploieşti, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Universitatea Petrol Gaze Ploieşti şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Prahova.
Festivalul va conţine expoziţii foto şi de echipament montan, un concurs de escaladă pentru amatori şi proiecţii video susţinute de invitaţii: David Neacşu, Crina “Coco” Popescu, Cristi Ţecu şi Zsolt Torok.
Sponsori: AlpAccess, TheRock Construct, Mons Expeditio
Intrarea este liberă.
Mai multe detalii pe www.alpinfest.ro

Apr 16, 08:47 PM

Citeşte în continuare...

Teambuilding Hewlet Packard România

În perioada 16-17 mai 2009, Hewlet Packard România va organiza un teambuilding ce va consta în refacerea marcajelor de pe anumite trasee.
Salutăm aceasta iniţiativa, mai ales că majoritatea firmelor înţeleg prin teambuilding fie o băută şi ungrătar cu colegii, fie o plimbare cu atv-ul sau…

Apr 16, 08:39 PM

Citeşte în continuare...

Pro si contra Parcului Naţional Ciucaş

• Reprezentanţii Ministerului Mediului au fost ieri 02.03.2008 la Tărlungeni pentru a susţine înfiinţarea Parcului Naţional Ciucaş

• „Riscăm să transformăm România într-un imens parc naţional, în care nimeni nu are voie decît să cosească“, spune însă senatorul PD-L Ivan Cismaru

Feb 6, 09:28 AM

Citeşte în continuare...

Stiri mai vechi